Ik heb de geheimen van de Turkse keuken ontdekt…. Deze wil ik graag met jullie delen.
De Turkse keuken is vrij populair in Nederland, alleen is de vraag; kunnen wij dit ook zelf bereiden? LAZIZ neemt je mee op een smaakvolle reis door Turkije. Een kookworkshop is niet alleen een plek waar je leert koken, je leert hier je collega’s en vrienden beter kennen!
Turkse keuken
In de keuken speelt rijst een essentiële rol. Turkse rijst van topkwaliteit biedt diverse bereidingsmogelijkheden, waaronder het bekende ‘pilav,’ een heerlijke rijstgerecht. Bovendien gaat deze rijst vaak hand in hand met smakelijke stoofgerechten, wat resulteert in een perfecte balans tussen zoet en hartig.
Turkse Kruiden
Kruiden spelen ook een cruciale rol in de keuken. Saffraan, een van ’s werelds duurste specerijen, wordt royaal toegepast om gerechten niet alleen een rijke smaak maar ook een levendige kleur te geven. Daarnaast worden andere veelgebruikte kruiden, zoals komijn, koriander, kurkuma en paprika, ingezet om een complexe en aromatische smaak te creëren.
Invloeden
De Turkse keuken is een smakelijke mix van culinaire tradities uit verschillende regio’s en culturen. Deze keuken is gevormd door invloeden uit Anatolië, het Midden-Oosten, de Balkan, en het Middellandse Zeegebied. De rijke diversiteit van ingrediënten en kooktechnieken weerspiegelt de geschiedenis van Turkije!
Gastvrijheid
Naast het eten zelf is de gastvrijheid in de Turkse cultuur erg belangrijk. Turkse gerechten worden vaak gedeeld met familie en vrienden, het delen van voedsel staat voor verbondenheid en gastvrijheid. Bij LAZIZ zorgen wij ervoor dat het niet alleen om eten draait, maar ook om de warmte en gastvrijheid, hier zorgt onze gastvrouw Miriam voor!
Ben jij benieuwd naar de geheimen van de Turkse keuken? Bij LAZIZ nemen we je mee op smaakvolle reis door Turkije. Bekijk hier onze Turkse kookworkshop,hier verklappen wij ook de geheimen van de keuken!