De Iraanse keuken en Afghaanse keuken, wat is het verschil..? Iran staat bekend om zijn rijke en gevarieerde keuken. Met invloeden uit verschillende regio’s en culturen, biedt de keuken een verleidelijke mix van smaken.
Kruiden en Specerijen
Kruiden vormen de kern van de rijke en gevarieerde Iraanse keuken, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elk gerecht een reflectie is van de culturele geschiedenis van Iran. In de Iraanse culinaire traditie gebruikt men kruiden niet alleen om smaak toe te voegen, maar ook om kleur en geur aan gerechten te geven. Saffraan, kurkuma, kardemom en koriander behoren tot de meest iconische kruiden in deze keuken, en elk draagt op een unieke manier bij aan de smaakprofielen van traditionele Iraanse gerechten.
Rijst keuken
Deze keuken wordt gekenmerkt door zijn liefde voor rijst. Rijst vormt het hart van bijna elke maaltijd, van saffraanrijst tot pilav, en wordt geserveerd met een scala aan smakelijke bijgerechten. In de Iraanse keuken is basmatirijst de favoriete rijstsoort. Bij kookstudio LAZIZ importeren wij onze rijst helemaal uit India, hierdoor garanderen wij de beste kwaliteit voor jullie!
Vlees
De keuken biedt een variatie aan vleesgerechten, van sappige kebabs tot stoofschotels en stoofpotten. Lamsvlees en rundvlees zijn populaire keuzes, vaak gemarineerd in een geheimen kruidenmix genaamd “Advieh”. Bij kookstudio LAZIZ gebruiken wij dit voor de beste smaak.
Heerlijke einde
Wist jij dat baklava niet alleen van de Turkse keuken is, maar ook van de Iraanse? Inderdaad! Bij de Iraanse kookworkshop heb je als toetje heerlijke baklava of Iraanse pudding! Ben jij benieuwd geraakt over deze keuken? Bekijk dan hier ons overzicht van de kookworkshops!