fbpx Spring naar content

De Afghaanse Tandoor oven!

Bij LAZIZ willen we graag een beetje van onze Afghaanse erfgoed met je delen, vooral als het gaat om onze bijzondere Tandoor oven. Deze traditionele oven is een geheimen parel van onze keuken en speelt een grote rol in het bereiden van onze heerlijke gerechten.

 

Werking van de Tandoor-oven

In het hart van onze keuken staat onze Afghaanse Tandoor oven, een eerbetoon aan de rijke culinaire tradities van Afghanistan. Een Afghaanse Tandoor oven is een traditionele klei-oven, die vroeger werd ondergronds werd gebruikt. Het wordt gebruikt voor diverse gerechten zoals kebab en naan . Het is een essentieel onderdeel van de Afghaanse culinaire traditie. De oven staat bekend om zijn unieke smaak en aroma’s. Deze ontstaan door het bakken op temperaturen van 360 graden.

 

Authentieke Smaakbeleving

Onze klei-oven voegt een unieke smaak toe aan al onze gerechten. Van sappige kebab tot luchtige naan, elke hap uit de Tandoor brengt de warmte en rijke aroma’s van onze Afghaanse keuken naar voren. De klei-oven inspireert ons elke dag om te blijven experimenteren!. Het is een bron van creativiteit die ons in stelt om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken en onze culinaire horizon te verbreden.

 

Hoe LAZIZ deze oven gebruikt

Bij LAZIZ zijn we grote fan van deze klei-oven, we gebruiken het voor verschillende gerechten. Bij het restaurant wordt de oven gebruikt voor het bereiden van onze kebab. We gebruiken dan ook echt de authentieke klei-oven! Bij de catering gebruiken wij het merendeels voor kebab en naan, hierdoor krijgen wij gegarandeerd de lekkerste smaken!

 

Zou jij graag meer willen weten over de Afghaanse cultuur? Boek dan nu een kookworkshop bij LAZIZ!

BOEK JE WORKSHOP